İngilizce tercüman - AYŞE Ş.

AYŞE Ş. Hakkında - İngilizce tercümanımız

Favori Tercüman Ekle

Tek Tercüme Bürosunun tercümanlarından AYŞE Ş. adlı tercümanının bilgilerini görüntülemektesiniz. Tercüme büromuz size çevirinizin özelliklerine en uygun çevirmeni seçme olanağı sunmaktadır. Bu sayfadaki bilgileri inceleyip İngilizce dillerindeki çevirileriniz için görevlendirebilirsiniz. Belgenizin uzmanlık alanı, tercümanın eğitim ve tecrübeleri gibi detaylara göre karar verebilirsiniz. Ayrıca, daha önce yaptığı tercümeler de önemli bir kriterdir. Sayfanın alt kısmında uzmanlık alanlarına göre kısa pasajlar halinde bunları da bulabilirsiniz.

Şayet bu çevirmenle çalışmaya karar verirseniz şu adımları izleyiniz: 1- Sayfanın en altındaki "Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum" butonuna tıklayın. Buradan Tercüme Gönder sayfasına ulaşacasınız. 2- Bu sayfadan belgelerinizi yükleyip gönderdiğinizde tercümeniz kendisine iletilecektir.

Dilerseniz tercümanı favori tercümanlar listenize ekleyerek daha sonrası için kaydedebilirsiniz. Bunun için üye olmanız gerekmektedir. Müşteri kaydı sayfasından kayıtlı müşterimiz olabilirsiniz.

Dil/Branş/Kapasite Bilgileri

  • Dil Çiftleri
    • İngilizce » Türkçe: 6000 karakter (960 Kelime)
    • Türkçe » İngilizce: 6000 karakter (960 Kelime)
  • Uzmanlık Alanları:
    Teknik, Akademik, Finansal, Edebi, Turizm, Websitesi, Toplumbilim

Eğitim Bilgileri

Üniversite: Boğaziçi Üniversitesi - Çeviribilim | 2020

İş Tecrübesi

Tecrübe: 11 yıl

British Culture / 2019-
Görev: Öğretmen

Tercümanın Örnek Çevirileri

  • Türkçe » İngilizce - Diğer / Genel
    Elde edilen veriler sonucunda çelik liflerin elyaf liflere göre daha yüksek deneysel sonuçlar verdiği gözlenmiştir.
    As a result of the data obtained, it was found that the steel fibers yields higher experimental outputs compared to filament fibers.
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Bankacılık ve yatırım)
    / Türk Eximbank ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması ve girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması, ihracatçılar ile yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitler ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence kazandırılması, yurt dışında yapılacak yatırımlar ile ihracat maksadına yönelik yatırım malları üretim ve satışının desteklenerek teşvik edilmesi amacıyla hizmet veren bir kuruluştur.
    / Turkish Eximbank is an organization that provides service in order to improve export, to diversify export goods and services, to bring new markets for export goods, to increase the share of exporters in international trade and provide necessary support for their initiatives, to provide competitive power and assurance for exporters and contractors and investors operating abroad in international markets, to support and promote production and sales of investment goods intended for investments abroad and export.
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Finansal raporlar)
    Değişiklik, UFRS'yi ilk defa uygulayan şirketlerin açılış bilançolarında, bağlı ortaklıklardaki, müştereken kontrol edilen işletmelerdeki veya iştiraklerdeki yatırımlarının maliyetini UMS 27'ye uygun olarak veya UFRS'ye geçiş tarihinde UMS 39'a göre belirlenen yatırımın rayiç değerine göre veya önceden uygulamakta olduğu muhasebe standartlarında göre hazırlanmış mali tablolarında yatırımın taşınan değerine göre belirlenmelerine olanak tanımaktadır.
    Changes allows the determination in carrying value of investments; for the IFRS first-time adopters of companies opening balance sheets, the investment cost in subsidiaries, jointly controlled entities or associates in accordance with IAS 27, or date of transition to IFRS, at fair value in accordance with the investment determined by IAS 39 or prepared in accordance with in previous accounting standards implemented financial statements.
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Teknik ve mühendislik)
    The Wireless Remote Steering System consists of the following components:
    Kablosuz Uzaktan Direksiyon Sistemi aşağıdaki bileşenlerden oluşur:
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Biyokimya)
    After the test, a microscope measures the wear scar on the steel plate.
    Testten sonra bir mikroskop ile çelik plakanın üzerinde izler ölçülür.
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Kullanım Kılavuzu)
    DIGIN Pin Connections for SKT-B
    SKT-B için DIGIN Pin Bağlantıları
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Sanayi otomasyon)
    Replacement disk and shafts are provided asa matched set and both should be replaced at the same time.
    Yedek parça kategorisindeki disk ve miller eşlenmiş takım olarak sunulur ve her ikisi de aynı anda değiştirilmelidir.
  • İngilizce » Türkçe - Ticari Tercüme (Yönetmelik)
    These mirrors may be hand held, enclosed in a compact or freestanding, but will generally be small in size and easily portable.
    Bu aynalar elde tutulabilir, bir kompakt içine yerleştirilmiş olabilir veya ayaklı olabilir, ancak genellikle boyutları küçüktür ve kolay taşınabilirler.
  • İngilizce » Türkçe - Ticari Tercüme (Yönetmelik)
    Includes products such as aluminium and wooden cold frames.
    Alüminyum ve ahşap soğuk çerçeve gibi ürünler dahildir.
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Telekomünikasyon)
    Our wayside controller system includes CTC and ATC systems that provide secure monitoring and operating environment.
    Yol kenarı denetleyici sistemimiz içerisinde, güvenli izleme ve çalışma ortamı sağlayan CTC ve ATC sistemleri yer almaktadır.
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Telekomünikasyon)
    The DSPs provide fixed- and floating-point capabilities and include packet accelerator support for various transport plane protocols and a security accelerator engine which supports a wide range of security and encryption standards including DES.
    DSP'ler, sabit ve kayan nokta yetenekleri sağlar ve çeşitli taşıma düzlemi protokolleri ve DES de dahil olmak üzere çok çeşitli güvenlik ve şifreleme standartlarını destekleyen bir güvenlik hızlandırıcı motoru için paket hızlandırma desteği barındırmaktadır.

Diğer Bilgiler ve Deneyimler

Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum