İngilizce tercüman - CEM D.

CEM D. Hakkında - İngilizce tercümanımız

Favori Tercüman Ekle

Tek Tercüme Bürosunun tercümanlarından CEM D. adlı tercümanının bilgilerini görüntülemektesiniz. Tercüme büromuz size çevirinizin özelliklerine en uygun çevirmeni seçme olanağı sunmaktadır. Bu sayfadaki bilgileri inceleyip İngilizce dillerindeki çevirileriniz için görevlendirebilirsiniz. Belgenizin uzmanlık alanı, tercümanın eğitim ve tecrübeleri gibi detaylara göre karar verebilirsiniz. Ayrıca, daha önce yaptığı tercümeler de önemli bir kriterdir. Sayfanın alt kısmında uzmanlık alanlarına göre kısa pasajlar halinde bunları da bulabilirsiniz.

Şayet bu çevirmenle çalışmaya karar verirseniz şu adımları izleyiniz: 1- Sayfanın en altındaki "Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum" butonuna tıklayın. Buradan Tercüme Gönder sayfasına ulaşacasınız. 2- Bu sayfadan belgelerinizi yükleyip gönderdiğinizde tercümeniz kendisine iletilecektir.

Dilerseniz tercümanı favori tercümanlar listenize ekleyerek daha sonrası için kaydedebilirsiniz. Bunun için üye olmanız gerekmektedir. Müşteri kaydı sayfasından kayıtlı müşterimiz olabilirsiniz.

Dil/Branş/Kapasite Bilgileri

  • Dil Çiftleri
    • İngilizce » Türkçe: 20000 karakter (3200 Kelime)
    • Türkçe » İngilizce: 15000 karakter (2400 Kelime)
  • Uzmanlık Alanları:
    Hukuki, Akademik, Ticari

Eğitim Bilgileri

Üniversite: Ankara Üniversitesi - Hukuk | 2003
Yüksek Lisans: Suffolk Law School (Usa) - International Law (Uluslararası Hukuk) | 2013

İş Tecrübesi

Tecrübe: 11 yıl

Tercümanın Örnek Çevirileri

  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Finansal raporlar)
    Şirket ağırlıklı olarak yabancı para cinsinden finansal borçları sebebiyle yabancı para cinsinden borçlu bulunulan meblağların TL'ye çevrilmesinden dolayı kur değişiklerinden doğan yabancı para kuru riskine maruz kalmaktadır.
    The company is is exposed to foreign currency exchange risk arising from various currencies mainly due to foreign currency denominated borrowings and liabilities denominated in foreign currencies.
  • Türkçe » İngilizce - Ticari Tercüme (İşletme/Ticaret (genel))
    “Onaylı Tedarikçi” Şirkete mal ve/veya hizmet sağlayan tedarikçilerden tesisleri, prosedürleri, mal ve hizmetleri kabul edilebilir standartta olanlar ve mevzuat gereği gerekli incelemeden geçirilmiş olanlar
    “Approved Supplier” They are the suppliers providing goods and/or service to the company whose facilities, procedures, goods and services are in an acceptable standard and the ones who have passed the examination required pursuant to applicable legislation
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Bankacılık ve yatırım)
    Faiz gelirinin hatalı hesaplanması ve bankanın zarara uğraması
    Miscalculation of interest income and incurrence of loss for the bank
  • Türkçe » İngilizce - Medikal Tercüme (Eczacılık)
    “Uygun sayıda ortam ünitesi rutin kullanılma sıcaklığında (EK.1) ve süresinde (maksimum inkübasyon süresinden daha kısa süre olmamalı) bekletilir” ifadesi “1'er adet ortam ünitesi (petri/tüp/şişe) rutin kullanılma sıcaklığında (EK.1) 7 gün bekletilir” şeklinde değiştirilmiştir.
    The language “Medium unit of appropriate number are waited at routine use temperature (ANNEX 1) and for routine use duration (no shorter than maximum incubation duration) was changed to “one each medium unit (petri/tube/bottle) are waited for 7 days at routine use temperature (ANNEX 1).
  • İngilizce » Türkçe - Ticari Tercüme (Yönetmelik)
    The function FM919 Met ice accretion parking position active becomes active with FM920 Met ice accretion alarm or FM693 IDD RB ice alarm with BP and P 17.00 greater than 0.0.
    FM919 MET buz birikim park pozisyonu etkin FM920 Buz birikim alarmı veya FM693 BP ile IDD, RB buz alarmı ile birlikte etkin duruma gelir ve P17.00 0.0'dan büyüktür.
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Biyokimya)
    However they are a serious contributor to air pollution.
    Ancak hava kirliliğine ciddi oranda katkı sunarlar.
  • İngilizce » Türkçe - Ticari Tercüme (Yönetmelik)
    Includes any products that can be described/observed as a preparation intended to treat skin growths caused by viral infections in the top layer of skin, such as those found on the hands or feet and to treat hard thickened skin found on the hands, feet and toes.
    El ve ayak derisi gibi bölgelerde, derinin üst yüzeyinde viral enfeksiyonların neden olduğu, ellerde veya ayaklarda görülen siğil oluşumlarının tedavisi ve ellerde, ayaklarda ve ayak parmaklarında görülen deri sertliklerinin giderilmesi için kullanılan bir preparat olarak tanımlanabilen/gözlemlenebilen her türlü ürün dahildir.
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Telekomünikasyon)
    The signal conditioning modules are easily installed and help protect your instrument.
    Sinyal koşullandırma modülleri, kolayca monte edilir ve cihazınızı korumaya yardımcı olur.
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Kimya)
    Molluscs and products thereof No
    Yumuşakçalar ve türevleri Hayır
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Biyokimya)
    Which enzymes are required to break down certain macromolecules
    Belli başlı bazı makro molekülleri parçalamak için hangi enzimlerin gerekli olduğu;
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Sanayi otomasyon)
    Install an “eye” bolt into the threaded hole within the ball cavity (see figure 10).
    Bilya boşluğundaki dişli deliğe bir delikli cıvata takın (bkz. Şekil 10).

Diğer Bilgiler ve Deneyimler

2012 yılın ABD nin Boston şehrinde 6 aylık bir dil eğitimi aldım. Akabinde 2013 yılında hukuk alanında Suffolk Law School'da master eğitimi aldım. Güzel bir yurt dışı tecrübem var.

Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum