İngilizce tercüman - BUSE N. Ş.

BUSE N. Ş. Hakkında - İngilizce tercümanımız

Favori Tercüman Ekle

Tek Tercüme Bürosunun tercümanlarından BUSE N. Ş. adlı tercümanının bilgilerini görüntülemektesiniz. Tercüme büromuz size çevirinizin özelliklerine en uygun çevirmeni seçme olanağı sunmaktadır. Bu sayfadaki bilgileri inceleyip İngilizce dillerindeki çevirileriniz için görevlendirebilirsiniz. Belgenizin uzmanlık alanı, tercümanın eğitim ve tecrübeleri gibi detaylara göre karar verebilirsiniz. Ayrıca, daha önce yaptığı tercümeler de önemli bir kriterdir. Sayfanın alt kısmında uzmanlık alanlarına göre kısa pasajlar halinde bunları da bulabilirsiniz.

Şayet bu çevirmenle çalışmaya karar verirseniz şu adımları izleyiniz: 1- Sayfanın en altındaki "Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum" butonuna tıklayın. Buradan Tercüme Gönder sayfasına ulaşacasınız. 2- Bu sayfadan belgelerinizi yükleyip gönderdiğinizde tercümeniz kendisine iletilecektir.

Dilerseniz tercümanı favori tercümanlar listenize ekleyerek daha sonrası için kaydedebilirsiniz. Bunun için üye olmanız gerekmektedir. Müşteri kaydı sayfasından kayıtlı müşterimiz olabilirsiniz.

Dil/Branş/Kapasite Bilgileri

  • Dil Çiftleri
    • İngilizce » Türkçe: 10000 karakter (1600 Kelime)
    • Türkçe » İngilizce: 7000 karakter (1120 Kelime)
  • Uzmanlık Alanları:
    Medikal - Tıbbi, Teknik, Akademik, Ticari, Finansal, Edebi, Turizm, Websitesi, Toplumbilim

Eğitim Bilgileri

Üniversite: Hacettepe Üniversitesi - Ingilizce Mütercim Tercümanlık | 2020

İş Tecrübesi

Tecrübe: 11 yıl

Tercümanın Örnek Çevirileri

  • Türkçe » İngilizce - Ticari Tercüme (Sözleşmeler ve raporlar)
    Tüm enstrümantasyon eski haline getirilip kontrol edilmiş mi?
    Is all instrumentation restored and checked?
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Bankacılık ve yatırım)
    İşlem Tarihindeki TCMB Döviz Kuru
    CBRT Foreign Currency Exchange Rate
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Bankacılık ve yatırım)
    BT risklerinin değerlendirilmesi; BT stratejilerinin geliştirilmesi, izlenmesi ve iyileştirilmesi, iş hedefleriyle uyumunun sağlanması; yıllık BT bütçesinin hazırlanması ve üst yönetimin görüş ve onayına sunulması; yeni BT yatırımlarının Banka risk profili üzerinde yaratacağı etki ile kaynak gereksiniminin değerlendirilmesi, mevcut BT performansı ile kapasite yeterliliğinin değerlendirilmesi; BT ve bilgi güvenliği alanlarındaki güncel gelişmeler ile bunların Banka bünyesinde uygulanabilirliklerinin değerlendirilmesi; bilgi güvenliğine yönelik tehditlerin periyodik olarak değerlendirilmesi ve bilgi güvenliği hususunda farkındalığı artıracak çalışmaların desteklenmesi başlıca sorumluluk alanlarıdır.
    The main responsibilities of IT Committee are evaluating the IT risks; developing, monitoring, improving IT strategies and compliance of these technologies with business targets; preparing annual budgets and submitting them to the senior management's comments and approval; evaluating new IT investments with their effect on the Bank's risk profile and resource requirements and evaluating the current IT performance and capacity adequacy; Evaluating the current developments in the field of IT and information security and their applicability within the scope of the Bank; periodically evaluating the information security threats and supporting the projects to increase awareness in information security.
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Teknik ve mühendislik)
    Front Positioning Sensor - Mounted on the front of the Driver's cab, offset to the right of the vehicle centre-line, above the number plate position.
    Ön Konumlandırma Sensörü - Sürücü kabininin önüne monte edilmiştir, aracın orta çizgisinin sağında, araç plakasının üstüne kalır.
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Biyokimya)
    Very small product offering as DPFs are only mandatory since 2014.
    DPF'ler henüz sadece 2014'ten bu yana zorunlu hale geldiği için çok cüzi düzeyde ürün sunulmuştur.
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Kimya Mühendisliği)
    Genitourinary infections and other opportunistics (AIDS, cancer, etc.).
    Genitoüriner enfeksiyonlar ve diğer fırsatçılar (AIDS, kanser, vd.).
  • İngilizce » Türkçe - Finansal Tercüme (Bankacılık ve yatırım)
    Screening is required to ascertain, before entering into the (employment) agreement or prior to start date that no sanctions have been imposed on the employee.
    Tarama, sözleşme (çalışma sözleşmesi) yapılmadan veya başlangıç tarihinden önce çalışan üzerinde hiçbir yaptırımın bulunmadığından emin olmak için gereklidir.
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Kullanım Kılavuzu)
    Poll delay, then poll for status data
    Yoklama gecikmesi, sonra durum verileri için yoklama
  • İngilizce » Türkçe - Finansal Tercüme (Bankacılık ve yatırım)
    Gifts, irrespective of value, may only be given or received by Employees or Immediate Family Members as a business courtesy, provided such practice is;
    Hediyeler, değerine bakılmaksızın, bir iş nezaketi olarak Çalışanlar veya Yakın Aile Üyelerine bu uygulamanın aşağıdaki gibi olması koşuluyla verilebilir veya onlardan alınabilir;
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Telekomünikasyon)
    Additionally, the UPOS-520 is fanless, which ensures noiseless operation and eliminates the accumulation of foreign contaminants.
    Ayrıca UPO-520 fansızdır, bu sayede sessiz çalışır ve yabancı kirleticilerin birikimini ortadan kaldırır.

Diğer Bilgiler ve Deneyimler

-

Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum