İngilizce tercüman - CEREN T.

CEREN T. Hakkında - İngilizce tercümanımız

Favori Tercüman Ekle

Tek Tercüme Bürosunun tercümanlarından CEREN T. adlı tercümanının bilgilerini görüntülemektesiniz. Tercüme büromuz size çevirinizin özelliklerine en uygun çevirmeni seçme olanağı sunmaktadır. Bu sayfadaki bilgileri inceleyip İngilizce dillerindeki çevirileriniz için görevlendirebilirsiniz. Belgenizin uzmanlık alanı, tercümanın eğitim ve tecrübeleri gibi detaylara göre karar verebilirsiniz. Ayrıca, daha önce yaptığı tercümeler de önemli bir kriterdir. Sayfanın alt kısmında uzmanlık alanlarına göre kısa pasajlar halinde bunları da bulabilirsiniz.

Şayet bu çevirmenle çalışmaya karar verirseniz şu adımları izleyiniz: 1- Sayfanın en altındaki "Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum" butonuna tıklayın. Buradan Tercüme Gönder sayfasına ulaşacasınız. 2- Bu sayfadan belgelerinizi yükleyip gönderdiğinizde tercümeniz kendisine iletilecektir.

Dilerseniz tercümanı favori tercümanlar listenize ekleyerek daha sonrası için kaydedebilirsiniz. Bunun için üye olmanız gerekmektedir. Müşteri kaydı sayfasından kayıtlı müşterimiz olabilirsiniz.

Dil/Branş/Kapasite Bilgileri

  • Dil Çiftleri
    • İngilizce » Türkçe: 12000 karakter (1920 Kelime)
  • Uzmanlık Alanları:
    Medikal - Tıbbi, Akademik, Toplumbilim

Eğitim Bilgileri

Bilgi girilmemiş.

İş Tecrübesi

Tecrübe: 20 yıl

Deomed Medikal Medya (eski adı Deonta) / Yaz 1998-Yaz 2002 (sömestr tatillerinde tam zamanlı, diğer zamanlarda yarı zamanlı)
Görev: Tıbbi çevirmen (prospektüs, klinik araştırmalar dahil her türlü tıbbi çeviri ve tıbbi vidyo kayıtları....)

Evrim Yayınevi ve Kitabevi / Eylül 2007-Eylül 2008
Görev: Çeviri editörü (proofreader), popüler bilim kitapları danışmanı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı / Ekim 2008-halen (Ekim 2011'den bu yana annelik izni))
Görev: Mezuniyet sonrası öğrenci (doktora/yüksek lisans)

Tercümanın Örnek Çevirileri

  • İngilizce » Türkçe - Medikal Tercüme (Üroloji)
    Thoracoscopic repair of esophageal atresia with tracheoesophageal fistula:
    Yemek borusu darlığının (özofagus atrezisi) trakeoözofageal fistül ile torakoskopik onarımı:
  • İngilizce » Türkçe - Medikal Tercüme (Eczacılık)
    Store the medication in the refrigerator immediately after you arrive to your home/destination.
    Çalışma ilacını eve/varacağınız yere varır varmaz buzdolabına koyun.
  • İngilizce » Türkçe - Medikal Tercüme (Beslenme)
    (1) Acute complications ‧Hyperglycemia (high blood glucose): result in diabetic ketoacidosis (DKA) or hyperglycemic hyperosmolar nonketotic coma (HHNK) ‧Hypoglycemia (low blood glucose): slight signs such as palpitations, pallor, cold sweats, headache, dizziness, irritability, weakness, and fatigue; poor treatment would result in coma (2) Chronic complications ‧Cardiovascular diseases result in heart attack and stroke, which are the major causes of death in diabetes ‧Eye diseases (diabetic retinopathy) damage to the retina of the eye, which can lead to vision loss ‧Kidney diseases (diabetic nephropathy) lead to uremia and total kidney failure, result in life-long need for dialysis or kidney transplant ‧Nerve diseases (diabetic neuropathy) Autonomic neuropathy affects the autonomic nerves, which control the bladder, intestinal tract, and genitals, etc. Peripheral neuropathy results in abnormal sensitivity on toes, feet and legs so that wounds and infection occur easily.
    (1) Acute complications ‧Hiperglisemi (yüksek kan şekeri): diabetik ketoasidoz (DKA) veya hiperglisemik hiperozmolar hyperglycemic hiperglisemik hiperosmolar nonketotik komaya (HHNK) neden olur. ‧Hipoglisemia (düşük kan şekeri): kalp çarpıntıları, solgunluk, soğuk terleme, baş ağrısı, sersemlik, hassasiyet, zayıflık ve bitkinlik gibi hafif göstergeler; yetersiz tedavi komaya beden olacaktır. (2) Kronik komplikasyonlar ‧Kardiyovasküler hastalıklar Şeker hastalığında meydana gelen ölümlerin en sık görülen nedenlerinden olan kalp krizi ve felce neden olur ‧Göz hastalıkları (diyabetik retinopati) körlüğe kadar gidebilecek retina hasarı ‧Böbrek hastalıkları (diyabetik nefropati) üremi ve tam böbrek yetmezliği, dolayısıyla ömür boyu diyaliz veya böbrek nakline yol açar ‧Sinir hastalıkları (diyabetik nöropati) Otonomik nöropati, idrar kesesini, sindirim yolunu ve jenital bölgeleri v.b. kontrol eden otonomik sinirleri etkiler. Periferik nöropati ayak parmaklarında, ayaklarda ve bacaklarda anormal hassasiyete neden olur, bu da yara ve enfeksiyonların kolayca oluşmasına yol açar.

Diğer Bilgiler ve Deneyimler

Çoğu burs ya da finansal destek karşılığı olduğu için akademik çalışmalarımı iş tecrübsei olarak değerlendiriyorum.

Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum