İngilizce tercüman - BILGEHAN A.

BILGEHAN A. Hakkında - İngilizce tercümanımız

Favori Tercüman Ekle

Akademik tercümeler genellikle yurtdışındaki periyodiklerde yayınlanmak üzere talep edilmektedir. Bu tür ciddi yayınlara gönderilen içerikler dergi editörleri tarafından titiz inceleyeme tabi tutulmaktadır. Hem dil kullanımı hem de içerik olarak yeterli görülmeyen akademik makaleler reddedilmektedir. Bu durum yoğun emek verilen çalışmaların yayınlanmaması ile sonuçlanabilmektedir. Yani hem akademisyenin çabaları hem de parası boşa gitmektedir. Peki, bu tür sorunlardan kaçınmak için ne yapabilirsiniz?

Çalışmanıza gösterdiğiniz hassasiyeti doğru tercüman seçiminde de göstermek tek çözümdür. Bunun için aday tercümanın niteliklerini incelemelisiniz. Hangi alanda ve kurumlarda eğitim aldığı, dile hâkimiyetinin düzeyine bakmalısınız. Yurtdışındaki tecrübeleri ve iş deneyimleri de fikir verecektir. Ve son olarak çevirmenin daha önce yaptığı benzer çevirileri de değerlendirebilirsiniz.

Bu hususları hızlıca görüp değerlendirmeniz için sizlere tercümana profil sayfaları sunuyoruz. Örneğin bu sayfada Bilgehan A adlı çevirmenin bilgilerine göz atabilirsiniz. İngilizce dilinde iktisat, uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi dallarında içerikleriniz için mükemmel bir tercüman adayıdır. Bu branşlarda akademik dereceleri bulunmaktadır. Doktora derecesini aldığı ABD'de yurtdışı deneyimi de kazanmıştır. Özellikle akademik tercüme ve toplum bilim tercümelerinde kendisini tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Bu ve diğer alanlardaki tüm çevirmenlerimiz için tercüman seçimi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Örneğin Almanca akademik tercüman sayfasında Almanca-Türkçe dili için çok sayıda alternatife ulaşabilirsiniz.

Dil/Branş/Kapasite Bilgileri

  • Dil Çiftleri
    • İngilizce » Türkçe: 10000 karakter (1600 Kelime)
    • Türkçe » İngilizce: 5000 karakter (800 Kelime)
  • Uzmanlık Alanları:
    Akademik, Turizm, Websitesi, Toplumbilim

Eğitim Bilgileri

Üniversite: Orta Dogu Teknik Üniversitesi - Iktisat | 2009
Yüksek Lisans: Koc Üniversitesi - Uluslararasi Iliskiler | 2011
Doktora: Emory University - Siyaset Bilimi | 2012

İş Tecrübesi

Tecrübe: 12 yıl

Tercümanın Örnek Çevirileri

  • İngilizce » Türkçe - Websitesi Tercümesi
    Lunch, plus visits to key historical sites such as ANZAC Cove, Lone Pine, the Nek and Ari Burnu Cemetrart are included.Start your day with a hotel pickup or alternatively, board your air-conditioned coach near Topkapi Palace, and then travel south toward the peninsula of Gallipoli on Turkey's European side.
    Öğlen yemeği, ANZAC Bayırı, Yalnız Çam, Nek ve Arı Burnu Mezarlığı gibi tarihsel bölgelere ziyaretler dahildir.Otelden alınarak ya da Topkapı Sarayı yanındaki klimalı otobüsünüze kendiniz binerek gününüze başlayın ve Türkiye'nin Avrupa topraklarında kalan güneydeki Gelibolu yarımadasına seyahatinize başlayın.
  • İngilizce » Türkçe - Websitesi Tercümesi
    You must print your voucher and bring it with you on the day of travel.
    Makbuzunuzun çıktısını almalı ve yolculuk günü yanınızda getirmelisiniz.
  • İngilizce » Türkçe - Websitesi Tercümesi
    Your guided tour reveals the history behind this massive, regal complex of buildings, celebrated for their architectural perfection and a striking symbol of 16th-century Spanish power.Your tour of the World Heritage-listed royal complex takes you to the Royal Monastery of San Lorenzo El Real, built by King Philip II to house the remains of his parents, Charles I and Isabella of Portugal.
    Rehber eşliğindeki turunuz mimari mükemmellikleri ile öne çıkan ve 16. yüzyıl İspanyol gücünün sembolü olan bu büyük binalar kompleksinin arkasındaki tarihi ortaya çıkaracak.Dünya Mirası listesine girmiş olan bu kraliyet kompleksindeki turunuz sizi, ebeveynleri I. Charles ve Portekiz Kraliçesi İsabella'nın kemiklerini saklamak için Kral II. Philip tarafından yaptırılan San Lorenzo El Real Kraliyet Manastırı'na götürecek.
  • Türkçe » İngilizce - Websitesi Tercümesi (İnternet, e-Ticaret)
    60.000,00€ (Tüm ikramiyeler toplamı)
    60.000,00 € (Sum of distributed wins)
  • Türkçe » İngilizce - Websitesi Tercümesi (Ürünler ve kataloglar)
    Bu cep telefonu numarası daha önce tanımlanan başka bir kullanıcıya ait.
    This mobile phone number is already in use for another driver identified previously.
  • Türkçe » İngilizce - Websitesi Tercümesi (Tanıtım metni)
    Esans konusunda dünya lideri ülkelerden Fransa, İsviçre ve Hollanda'dan yapılan ithalatla ticaret hayatına başlayan Flora Uçan Yağlar geleceğe umutla bakıyordu.
    Stepping into trade life with importations from world leader perfume countries France, Switzerland and the Netherlands, Flora Uçan Yağlar was looking into future with great hopes.
  • Türkçe » İngilizce - Turizm Tercümeleri (Tanıtım metni)
    15.YY da yapımı tamamlandığında Avrupa'nın en yüksek kilisesi olma özelliğini taşıyan 123,7m yüksekliğindeki St.
    we will visit St. Olaf Protestant Church, which was the highest church in Europe when built in
  • Türkçe » İngilizce - Websitesi Tercümesi (Ürünler ve kataloglar)
    Bu araca başka bir kullanıcı tanımlayabilmek için Kullanıcılar ve Havuz Araçlar sayfasından bu araca ait diğer kullanıcılardan birini silmeniz gerekmektedir.
    To identify another driver to this vehicle, you have you delete a driver already identified for this vehicle from the Drivers and Pool Vehicles Page.
  • Türkçe » İngilizce - Websitesi Tercümesi (Ürünler ve kataloglar)
    Garanti Filo İnternet Şubesi yüksek güvenlikli bir ortamdır.
    Garanti Fleet Internet Branch is a high security platform.
  • Türkçe » İngilizce - Akademik Tercüme (Kimya)
    Takip eden Reynolds sayıları arasında sırasıyla %6.97, %6.01, %6.0 ve %6.0'lık bir değer artışı meydana gelmiştir.
    The increases for subsequent Reynolds numbers are 6.97%, 6.01%, 6.0% and 6.0%, respectively.
  • Türkçe » İngilizce - Websitesi Tercümesi (Ürünler ve kataloglar)
    Lütfen aracınızın arka lastik ebat bilgilerini girin.
    Please enter the size information of your rear tires.

Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum