İngilizce tercüman - HÜSEYIN D.

HÜSEYIN D. Hakkında - İngilizce tercümanımız

Favori Tercüman Ekle

Tek Tercüme Bürosunun tercümanlarından HÜSEYIN D. adlı tercümanının bilgilerini görüntülemektesiniz. Tercüme büromuz size çevirinizin özelliklerine en uygun çevirmeni seçme olanağı sunmaktadır. Bu sayfadaki bilgileri inceleyip İngilizce dillerindeki çevirileriniz için görevlendirebilirsiniz. Belgenizin uzmanlık alanı, tercümanın eğitim ve tecrübeleri gibi detaylara göre karar verebilirsiniz. Ayrıca, daha önce yaptığı tercümeler de önemli bir kriterdir. Sayfanın alt kısmında uzmanlık alanlarına göre kısa pasajlar halinde bunları da bulabilirsiniz.

Şayet bu çevirmenle çalışmaya karar verirseniz şu adımları izleyiniz: 1- Sayfanın en altındaki "Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum" butonuna tıklayın. Buradan Tercüme Gönder sayfasına ulaşacasınız. 2- Bu sayfadan belgelerinizi yükleyip gönderdiğinizde tercümeniz kendisine iletilecektir.

Dilerseniz tercümanı favori tercümanlar listenize ekleyerek daha sonrası için kaydedebilirsiniz. Bunun için üye olmanız gerekmektedir. Müşteri kaydı sayfasından kayıtlı müşterimiz olabilirsiniz.

Dil/Branş/Kapasite Bilgileri

  • Dil Çiftleri
    • İngilizce » Türkçe: 5000 karakter (800 Kelime)
    • Türkçe » İngilizce: 15000 karakter (2400 Kelime)
  • Uzmanlık Alanları:
    Medikal - Tıbbi, Teknik, Hukuki, Akademik, Ticari, Finansal, Edebi, Turizm, Toplumbilim

Eğitim Bilgileri

Üniversite: Hacettepe Üniversitesi - Mütercim-Tercümanlık | 1990

İş Tecrübesi

Tecrübe: 34 yıl

Turkish Daily News / 1990-1991
Görev: Tercüman

Tez Dil Kursu / 1997-2000
Görev: İng. Öğrt.

Final Dershanesi / 2000-2004
Görev: İNg.Öğrt.

Tercümanın Örnek Çevirileri

  • Türkçe » İngilizce - Medikal Tercüme (Jinekoloji)
    Evre IVB kanserin vücudun uzak bölgelerine yayıldığı (metastaz) anlamına gelir.
    Stage IVB indicates that cancer has spread to distant parts of the body (metastasis).
  • Türkçe » İngilizce - Ticari Tercüme (Sözleşmeler ve raporlar)
    Beyaz & Sarı) ARKA BOMBEDE BEYAZ REFLEKTÖR MEVCUT + YAN REFLEKTÖR DEFORME 06 FF 0897 KAMYON Tank Reflektör Kontrolü (Arka bombe Ref.
    White & Yellow) THERE IS WHITE REFLECTOR IN BACK CAMBER + SIDE REFLECTORS ARE DEFORMED 06 FF 0897 TRUCK Tank Reflector Control (Back camber Ref.
  • Türkçe » İngilizce - Ticari Tercüme (Sözleşmeler ve raporlar)
    Takozlar (Tahta - Alüminyum - Plastik) 0
    Wheel Chock (Wood - Aluminum - Plastic) 0
  • Türkçe » İngilizce - Medikal Tercüme (Jinekoloji)
    Lenf nodlarına yayılımı araştırmak için sentinel lenf nodu cerrahisi, pelvikve paraaortik lenf nodu diseksiyonu da yapılır.
    Sentinel lymph node surgery, pelvic and paraaortic lymph node dissection are also performed to investigate the spread to lymph nodes.
  • Türkçe » İngilizce - Medikal Tercüme (Jinekoloji)
    Ölüm virüs enfeksiyonundan ziyade, bağışıklığın baskılanması ile ortaya çıkan fırsatçı enfeksiyonlardan dolayı olmaktadır.
    Death is due to opportunistic infections caused by immune suppression rather than virus infection.
  • Türkçe » İngilizce - Ticari Tercüme (Sözleşmeler ve raporlar)
    Emtia'nın emniyetli ve düzenli bir şekilde yüklenmesi, nakliyesi ve boşaltılmasında uygun araç kullanma, denetleme ve kontrol yükümlülüğü; YÜKLENİCİ, programlarda belirtilen AKARYAKIT nin emniyetli ve düzenli bir şekilde yüklenmesi, nakliyesi ve boşaltılması için uygun nitelikte ve kapasitede ÇEKİCİ VE TREYLER kullanacaktır.
    Responsibility regarding the use of appropriate vehicles, inspection and control for the safe and orderly loading, transportation and unloading of the goods; For the safe and orderly loading, transportation and unloading of FUEL OIL as per the schedule. The CONTRACTOR shall use TOWING VEHICLES and TRAILERS with suitable capacity and characteristics.
  • İngilizce » Türkçe - Turizm Tercümeleri (Havacılık ve uzay)
    PLEASE CHECK ALL OF YOUR PERSONAL BELONGINGS AND KEEP THEM WITH YOU UNTIL THE CABIN STAFF HAS COMPLETED SEARCHING THE ENTIRE AIRCRAFT.
    LÜTFEN TÜM KİŞİSEL EŞYALARINIZI KONTROL EDİN VE KABİN GÖREVLİLERİ TÜM UÇAKTA YAPILAN ARAMAYI TAMAMLAYANA KADAR YANINIZDAN AYIRMAYIN.
  • İngilizce » Türkçe - Ticari Tercüme (Yönetmelik)
    Is indicated when a cable break or an invalid measurement value is detected for the vibration in the main shaft direction measurement.
    Ana şaft yön ölçümünde titreşim için geçersiz bir değer algılandığında veya ölçüm girdisinde bir kablo kopması olduğunda gösterilir.
  • İngilizce » Türkçe - Ticari Tercüme (Yönetmelik)
    The central alarm system must be reset on site.
    Merkezi alarm sistemi yerinde yeniden başlatılmalıdır.
  • İngilizce » Türkçe - Ticari Tercüme (Yönetmelik)
    Includes integrated and portable systems.
    Entegre ve portatif sistemleri içermektedir.
  • İngilizce » Türkçe - Ticari Tercüme (Yönetmelik)
    Brakes have not opened, cam-switch defective.
    Frenler açılmadı, kamlı-şalter kusurlu.
  • İngilizce » Türkçe - Hukuki Tercüme (Yönetmelik)
    Moreover, planned research is expected to result in new knowledge, in particular on containment systems, the need of non-organic feed ingredients, or stocking densities for certain species.
    Ayrıca, planlı araştırmaların özellikle de önleme sistemlerine, organik-olmayan besin maddeleri ihtiyacına veya belli başlı türlere yönelik stoklama yoğunluklarına ilişkin yeni bilgiler sonucunu doğuracağı beklenmektedir.
  • İngilizce » Türkçe - Finansal Tercüme (Bankacılık ve yatırım)
    o a marketable share or other marketable instrument equivalent thereto or right, other than a right of participation in an investment institution which at the request of the participants is purchased or repaid directly or indirectly from the assets or an apartment right;
    o pazarlanaiblir hisse veya bu konuda eşdeğer başka pazarlanabilir araç veya katılımcıların talebi üzerine satın alınan veya doğrudan veya dolaylı olarak bu varlıklardan geri ödenen, bir yatırım kurumundaki katılım hakkı veya bir apartman hakkından başka bir hak;

Diğer Bilgiler ve Deneyimler

-

Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum