İngilizce tercüman - MUAMMER G.

MUAMMER G. Hakkında - İngilizce tercümanımız

Favori Tercüman Ekle

Tek Tercüme Bürosunun tercümanlarından MUAMMER G. adlı tercümanının bilgilerini görüntülemektesiniz. Tercüme büromuz size çevirinizin özelliklerine en uygun çevirmeni seçme olanağı sunmaktadır. Bu sayfadaki bilgileri inceleyip İngilizce dillerindeki çevirileriniz için görevlendirebilirsiniz. Belgenizin uzmanlık alanı, tercümanın eğitim ve tecrübeleri gibi detaylara göre karar verebilirsiniz. Ayrıca, daha önce yaptığı tercümeler de önemli bir kriterdir. Sayfanın alt kısmında uzmanlık alanlarına göre kısa pasajlar halinde bunları da bulabilirsiniz.

Şayet bu çevirmenle çalışmaya karar verirseniz şu adımları izleyiniz: 1- Sayfanın en altındaki "Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum" butonuna tıklayın. Buradan Tercüme Gönder sayfasına ulaşacasınız. 2- Bu sayfadan belgelerinizi yükleyip gönderdiğinizde tercümeniz kendisine iletilecektir.

Dilerseniz tercümanı favori tercümanlar listenize ekleyerek daha sonrası için kaydedebilirsiniz. Bunun için üye olmanız gerekmektedir. Müşteri kaydı sayfasından kayıtlı müşterimiz olabilirsiniz.

Dil/Branş/Kapasite Bilgileri

  • Dil Çiftleri
    • İngilizce » Türkçe: 10000 karakter (1600 Kelime)
    • Türkçe » İngilizce: 10000 karakter (1600 Kelime)
  • Uzmanlık Alanları:
    Akademik, Ticari, Finansal, Edebi, Turizm, Toplumbilim

Eğitim Bilgileri

Üniversite: Eskişehir Anadolu Üniversitesi - Ingilizce Öğretmenliği | 2015

İş Tecrübesi

Tecrübe: 11 yıl

Tercümanın Örnek Çevirileri

  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Finansal raporlar)
    29 sayılı tebliği ve bu tebliğe açıklama getiren duyuruları çerçevesinde, UMS/UFRS'nin esas alındığı SPK Finansal Raporlama Standartları'na uygun olarak hazırlanmıştır.
    29, therefore the financial statements, has been prepared in accordance with CMB's Decree Serial: 29 and in accordance with CMB Financial Reporting Standards which is based on IAS / IFRS promulgations.
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Bankacılık ve yatırım)
    Harici garanti vadesinin dolmasıyla gerçekleşen risk çıkış işlemleri, yurt dışına verilen harici garanti ile ilgili vadenin dolması halinde, sistem tarafından kayıtlarda bir iz değer bırakılarak risk çıkışını aşağıdaki şekilde gerçekleştirilir.
    In the event that maturity regarding the external guarantee granted overseas has expired, risk exit transactions taking place due to expiry of external guarantee are performed as follows by the system by leaving a book value in the records.
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Finansal raporlar)
    * Ekonomik ve politik koşu İlan n benzerliği
    * Similarity of economic and political conditions
  • Türkçe » İngilizce - Ticari Tercüme (Sözleşmeler ve raporlar)
    Yukarıda Bulgu 1'de belirtildiği üzere, yapılan işbaşı eğitimleri ile ana faaliyet oranı artmış, bu da doğal olarak adetlere yansımıştır.
    As stated in Findings 1 above; the main activity rate had been increased with on-the-job training, and this was intrinsically reflected to the amounts.
  • Türkçe » İngilizce - Ticari Tercüme (Sözleşmeler ve raporlar)
    YÜKLENİCİ'nin toplam puanı birim ceza tutarı ile çarpılarak toplam ceza maliyeti hesaplanacak ve bu da, YÜKLENİCİ hakedişine mahsup edilebilecek veya teminatından tahsil edilebilecektir
    Total penalty cost shall be calculated by multiplying CONTRACTOR's total scores by the unit penalty price which may be deducted from the progress payment or collected from the Letter of Guarantee of the CONTRACTOR
  • İngilizce » Türkçe - Ticari Tercüme (Yönetmelik)
    Excludes products such as powered Aquarium Aids and Accessories, products designed for garden ponds, Aquarium Tanks, Fish Food and Pet Medicines.
    Elektrikli Akvaryum Aygıtları ve Aksesuarları, bahçe havuzları için tasarlanan ürünler, Akvaryum Tankları, Balık Yemi ve Hayvan İlaçları hariç tutulmaktadır.
  • İngilizce » Türkçe - Ticari Tercüme (Yönetmelik)
    Is indicated when the angle between the nacelle and wind direction has exceeded a parameterable limit that is dependent on the wind speed.
    Nacelle ile rüzgar yönü arasındaki açı rüzgar hızına bağlı parametrelenebilir bir sınırı aştığında gösterilir.
  • İngilizce » Türkçe - Finansal Tercüme (Bankacılık ve yatırım)
    Title Gifts & Hospitality Policy
    Başlık Hediyeler ve Ağırlama Politikası
  • İngilizce » Türkçe - Ticari Tercüme (Belgeler ve sertifikalar)
    This mark may also be printed onto the case of the tape measure.
    Bu işaret şerit metrenin muhafazası üzerinde basılmış olabilir.
  • İngilizce » Türkçe - Ticari Tercüme (Yönetmelik)
    Includes any products that may be described/observed as Curtain Accessories products, where the user of the schema is not able to classify the products in existing bricks within the schema.
    Şema kullanıcısının şema içerisindeki mevcut tuğlaların içindeki ürünleri tanımlayamadığı yerlerde Perde Aksesuarı ürünleri olarak tanımlanabilecek/gözlemlenebilecek ürünleri içerir.
  • İngilizce » Türkçe - Ticari Tercüme (Yönetmelik)
    This GCM must or can be activated in the respective countries for implementation of the requirements regarding the grid codes.
    Bu GCM şebeke kodları ile ilgili olarak gereksinimlerin uygulanması için ilgili ülkelerde etkinleştirilmelidir ya da etkinleştirilebilir.

Diğer Bilgiler ve Deneyimler

2014 yılı bahar döneminde, 1 dönem boyunca Letonya'da eğitim gördüm.

Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum