İngilizce tercüman - ÇIĞDEM B.

ÇIĞDEM B. Hakkında - İngilizce tercümanımız

Favori Tercüman Ekle

İstanbul bölgesindeki İngilizce tercümanlarımızdan Çiğdem Hanımın eğitim alanı Uluslararası İlişkilerdir. İstanbul üniversitesindeki lisans eğitimi sonrası İngiltere'de master öğrenimi görmüştür. Kaliteli bir tercüme için gerekli olan iki kritere de haizdir. Yani hem İngilizce dilinde çok ileri seviyededir hem de uzmanlık düzeyi yüksektir. Bu özellikleriyle sadece bu alanda değil akademik tercüme, hukuki çeviri gibi belgeleri de çalışmaktadır. Bu branşlarda nitelikli tercümeye ihtiyacınız varsa Çiğdem hanımla çalışma olanağınız mevcut. Tercüman seçme özelliği olan sistemimizle siparişinizi bu doğrultuda verebilirsiniz. Belgelerinizi iletirken 1054 numaralı tercümanı istediğinizi belirtmeniz yeterlidir. Veya aşağıdaki butona tıkladığınızda açılan tercüme gönderme sayfasından yükleme yapınız. Bu yolla siparişiniz otomatik olarak kendisine yönlendirilir.

Buradaki özellikleri incelediğinizde tam emin olamıyor musunuz? 1600'den fazla uzman tercümandan oluşan kadromuzdan başka bir tercümanı da seçebilirsiniz. Diyelim ki akademiye yönelik İngilizce çeviriniz için daha yetkin bir tercüman arıyorsunuz. İngilizce Akademik Tercüman seçimi sayfamızda bolca seçenek bulacaksınız.

Her bir İngilizce-Türkçe tercümanın profil sayfasında eğitim, kapasite, iş tecrübesi gibi bilgiler bulunmaktadır. Dahası, yaptıkları tercümelerden kısa bazı bölümler de sunulmuştur. Böylece en doğru tercümanı kendiniz belirleme imkanına sahipsiniz.

Dil/Branş/Kapasite Bilgileri

  • Dil Çiftleri
    • İngilizce » Türkçe: 7000 karakter (1120 Kelime)
    • Türkçe » İngilizce: 7000 karakter (1120 Kelime)
  • Uzmanlık Alanları:
    Medikal - Tıbbi, Hukuki, Akademik, Ticari, Finansal, Turizm, Websitesi, Toplumbilim

Eğitim Bilgileri

Üniversite: Istanbul Üniversitesi - Uluslararası Ilişkiler | 2009
Yüksek Lisans: Birmingham Üniversitesi, Ingiltere - Ulluslararası Ilişkiler | 2010

İş Tecrübesi

Tecrübe: 10 yıl

Bilgesam Stratejik Araştırmalar Merkezi / Temmuz- Ekim 2011
Görev: Burslu Araştırma Asistanı

Global Tercüme, İngiltere / Mart 2010- Ekim 2010
Görev: Türkçe- İngilizce tercüman

Kanal D Haber / Ağustos 2008-Mayıs 2009
Görev: Dış Haberler Servisi Stajyeri

Tercümanın Örnek Çevirileri

  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Muhasebe)
    Kılavuzda ayrıca yevmiye defteri ve büyük defter için ortak nitelikte kullanıma sahip “documentinfo” ve “entityInformation” veri grubu ve bunlara ait elemanlar la ilgili açıklamalara yer verilmektedir.
    These guidelines also provide explanations on “documentinfo” and “entityInformation” data groups and their elements, which are commonly used in journals and general ledgers.
  • Türkçe » İngilizce - Medikal Tercüme (Jinekoloji)
    Küçük bir aletle, serviks yüzeyindeki hücreler, sürüntü yöntemiyle toplanır.
    With a small instrument, cells on the cervical surface are collected by the method of swabbing.
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Finansal raporlar)
    Ertelenmiş vergi varlık ve yükümlülükleri muhasebe Vt vergilendirmenin farklı muamelesi sonucu önemli zamanlama farklarından (ileride vergilendirilebilir zamanlama farkları) kaynaklanmakta ve “borçlanma” metodu kullanılarak cari vergi oranı üzerinden hesaplanmaktadır.
    Deferred tax assets and liabilities for accounting and taxation treatment is calculated using the debt method over the current tax rate as a result of various important timing differences caused (future taxable timing differences).
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Yatırım)
    Emsal düzeltme analizinde bölgede imarsız arazilerin m2 birim fiyatlarının konumuna ve yapılaşma şartlarına göre 40– 50 USD/m² aralığında olduğu ve genel yapılaşma şartının olmadığı boş arsa değerinin emsal veriler ve emlak ofisleri görüşleri doğrultusunda 40 – 50 USD/m² arasında olacağı tespit edilmiştir.
    In the peer adjustment analysis, it has been determined that m2 unit price of vacant fields in the vicinity is within the range of 40 – 50 USD/m² depending on the location and housing rights, and that m2 unit price of vacant fields with no general housing rights in the vicinity is within the range of 40 – 50 USD/m² in line with peer data and views of the real estate agencies.
  • İngilizce » Türkçe - Teknik Tercüme (Teknik ve mühendislik)
    When activated the sign is illuminated Red and the corner light clusters will also flash in opposition, top and bottom.
    Aktive olduğunda işaret Kırmızı olarak aydınlanır ve köşedeki ışık kümeleri üst - alt şekilde karşılıklı yanıp söneri.
  • İngilizce » Türkçe - Websitesi Tercümesi
    Harry Potter Studio Tour departing Central London at 3pm
    15:00'de merkez Londra'dan kalkan Harry Potter Stüdyosu Turu
  • İngilizce » Türkçe - Websitesi Tercümesi
    You agree to use the DealBroker reservation system and DealBroker-partner websites only for lawful purposes, and in a way that does not infringe the rights of, restrict or inhibit anyone else's use and enjoyment of the DealBroker reservation system.
    DealBroker rezervasyon sistemini ve DealBroker-partner web sitesini sadece yasal amaçlarla ve başka herhangi birinin DealBroker rezervasyon sistemini kullanma ve faydalanma haklarını ihlal etmeyecek, kısıtlamayacak veya engellemeyecek şekilde kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.
  • İngilizce » Türkçe - Hukuki Tercüme (Yönetmelik)
    The feeding of bee colonies shall only be permitted where the survival of the hives is endangered due to climatic conditions and only between the last honey harvest and 15 days before the start
    Arı kolonilerinin beslenmesine yalnızca kovanların iklim koşulları nedeniyle hayatta kalmalarının tehlike altında olduğu ve sadece son bal hasatı ile bir sonraki nektar veya tatlı özsu akışı başlangıcından önceki
  • İngilizce » Türkçe - Websitesi Tercümesi
    Tour or Package Commencing During a Special Event Period These are non-refundable in all circumstances.
    Özel bir Etkinlik Döneminde Başlayan Tur veya Paket Bunlar için hiç bir şart altında para iadesi yapılmaz.

Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum