İngilizce, Farsça, Azerice tercüman - NEDA M.

NEDA M. Hakkında - İngilizce, Farsça, Azerice tercümanımız

Favori Tercüman Ekle

Tek Tercüme Bürosunun tercümanlarından NEDA M. adlı tercümanının bilgilerini görüntülemektesiniz. Tercüme büromuz size çevirinizin özelliklerine en uygun çevirmeni seçme olanağı sunmaktadır. Bu sayfadaki bilgileri inceleyip İngilizce, Farsça ve Azerice dillerindeki çevirileriniz için görevlendirebilirsiniz. Belgenizin uzmanlık alanı, tercümanın eğitim ve tecrübeleri gibi detaylara göre karar verebilirsiniz. Ayrıca, daha önce yaptığı tercümeler de önemli bir kriterdir. Sayfanın alt kısmında uzmanlık alanlarına göre kısa pasajlar halinde bunları da bulabilirsiniz.

Şayet bu çevirmenle çalışmaya karar verirseniz şu adımları izleyiniz: 1- Sayfanın en altındaki "Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum" butonuna tıklayın. Buradan Tercüme Gönder sayfasına ulaşacasınız. 2- Bu sayfadan belgelerinizi yükleyip gönderdiğinizde tercümeniz kendisine iletilecektir.

Dilerseniz tercümanı favori tercümanlar listenize ekleyerek daha sonrası için kaydedebilirsiniz. Bunun için üye olmanız gerekmektedir. Müşteri kaydı sayfasından kayıtlı müşterimiz olabilirsiniz.

Dil/Branş/Kapasite Bilgileri

  • Dil Çiftleri
    • İngilizce » Türkçe: 10000 karakter (1600 Kelime)
    • Farsça » Türkçe: 10000 karakter (1600 Kelime)
    • Azerice » Türkçe: 10000 karakter (1600 Kelime)
    • Türkçe » İngilizce: 10000 karakter (1600 Kelime)
    • Türkçe » Farsça: 10000 karakter (1600 Kelime)
  • Uzmanlık Alanları:
    Hukuki, Akademik, Ticari, Finansal, Edebi, Turizm, Toplumbilim

Eğitim Bilgileri

Üniversite: Hacettepe Üniversitesi - Alman Dili Ve Edebiyatı |

İş Tecrübesi

Tecrübe: 8 yıl

Sığınmacılar ve göçmenler yardımlaşma ve dayanışma derneği /
Görev: Tercüman

Tercümanın Örnek Çevirileri

  • İngilizce » Türkçe - Finansal Tercüme (Bankacılık ve yatırım)
    Market Abuse may lead to legal, regulatory and reputational risks resulting in criminal prosecution, civil penalties, civil claims by clients or other involved parties and administrative sanctions being imposed by financial supervisors.
    Piyasanın Kötüye Kullanılması cezai kovuşturmaya, para cezalarına, müşteriler veya ilgili başka taraflar tarafından hukuk davaları ve mali denetimciler tarafından uygulanan idari yaptırımlarla sonuçlanan yasal, mevzuata ilişkin ve itibar risklerine yol açabilir.
  • İngilizce » Türkçe - Finansal Tercüme (Bankacılık ve yatırım)
    The provisions with regard to the location requirement and the reporting obligation do not apply if and insofar as a private portfolio transaction of an insider is performed under a discretionary management agreement and this agreement has been approved in writing in advance by Internal Control & Compliance.
    Konum şartı ve bildirme yükümlülüğüne ilişkin hükümler içeriden kişinin bir özel portföy işlemi isteğe bağlı bir yönetim anlaşması kapsamında gerçekleştirilirse ve bu anlaşma önceden Kurumiçi Kontrol ve Uyum tarafından yazılı olarak onaylanmışsa geçerli değildir.
  • İngilizce » Türkçe - Hukuki Tercüme (Yönetmelik)
    When a certified operation demonstrates that each noncompliance has been resolved, the certifying agent or the State organic program's governing State official, as applicable, shall send the certified operation a written notification of noncompliance resolution.
    Sertifikalı işletme, her bir uygunsuzluğun giderildiğini ispat ettiğinde, sertifikasyon kuruluşu veya duruma göre Ülke organik programını yöneten resmi makam, sertifikalı işletmeye, uygunsuzluğun düzeltildiğine dair yazılı bildirimde bulunacaktır.
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Yatırım)
    TAPU, PLAN, PROJE, RUHSAT, ŞEMA VB.
    DOCUMENTS SUCH AS TITLE DEED, PLAN, PROJECT, LICENSE,
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Muhasebe)
    4 XBRL-GL Taksonomisi Ortak Veri Grupları
    4 XBRL-GL Taxonomy Common Data Groups
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Bankacılık ve yatırım)
    Adına akreditif açılacak 3.kişi firmanın gerçekte var olup olmadığının kontrolü Kredi Ürünleri Satış Grubu'nun sorumluluğunda olup kullandırım ekine, adına akreditif açılacak firmanın ve ortaklarının TCMB/KKB dökümleri ve temin edilebiliyorsa son dönem mali verileri eklenir ve Krediler Bölümü'nün onayı alınır.
    Credit Product Sales Group shall be responsible for checking if 3. person company for which the letter of credit is issued actually exists and CBRT/KKB breakdowns of the company and partners for which the letter of credit is issued and their financial data for the last period shall be attached to the extension appendix and approval of Credits Department shall be obtained.
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Bankacılık ve yatırım)
    Uygun Transfer Fiyatlandırması Yönteminin Seçilmesi
    Selection of Proper Transfer Pricing Method
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Bankacılık ve yatırım)
    Muhatabın hakkı olmadan veya hakkını kötüye kullanarak yapacağı tazmin taleplerine karşı, bankanın ödemesini durdurmak için lehtarın mahkeme kararıyla ödemeyi durdurma halidir.
    refers to the state in which the beneficiary ceases payment by court decision in order to stop the payment of bank against indemnification claims to be made by Payer/Acceptor without any right thereof or misusing such rights.
  • Türkçe » İngilizce - Finansal Tercüme (Yatırım)
    İlçenin 2 km güneyinden geçerek Yunanistan sınırındaki İpsala sınır kapısına ulaşan E-25 karayolu, Keşan'da Eceabat'tan gelen E-24 karayoluyla kavşak yapar.
    E-25 motorway passing from 2 km south of the town and reaching İpsala Border Gate on Greece border makes junction with E-24 motorway coming from Eceabat in Keşan.

Diğer Bilgiler ve Deneyimler

İran'da doğup, ilköğretimi orada tamamladım. Azerbaycan'da kısa süre yaşadım ve 1 yıl Türkoloji bölümünde Azerice ve Türkmence dersleri aldım.

Bu Tercümanla Çalışmak İstiyorum